Foråret for Fuchsia

  • Passer man godt på sin plante, vil den sandsynligvis være i stand til at overleve vinteren, da den er relativt hårdfør og kan leve i flere år. Har man taget sin plante inden for i løbet af vinteren, er det om foråret tid til, at den igen skal ud i lyset, hvor den rigtig kan blomstre og beundres.

Omplantning om foråret

  • Har man haft planten indenfor, kan det være en god idé at give den ny jord, når man skal til at plante den udenfor. Det kan i denne forbindelse være en god idé, at man starter med at omplante den i en lille potte. Her kan man lade den slå rødder og give den tid til at restituere en smule. Når planten har slået rødder, kan man omplante den i en lidt større potte. Man kan fremskynde plantens vækst ved, at man meget let sprøjter den med vand hver dag. Dette vil sætte gang i dens vækst, hvorefter man selv kan gå i gang med at knibe og forme sin plante. I løbet af hver knibning fordobler man antallet af skud. Når antallet af skud fordobles, fordobles antallet af blomster, der kan skydes frem ligeledes.

Tilpasning til det nye miljø

  • Når planten har været indenfor i løbet af vinteren, vil den være forholdsvis skrøbelig, når man omplanter den uden for om foråret. Det er derfor vigtigt, at man sørger for, at den får tid til at tilpasse sig det nye miljø. Derfor bør man som tidligere nævnt starte med at plante den i den mindst mulige potte. Man skal herefter sørge for, at den aldrig tørrer helt ud eller er helt dyngvåd. Man bør gøde den regelmæssigt og passe den ved at fjerne visne frugter og blomster. Derudover kan man i den forbindelse undersøge planten for skadedyr for at sørge for, at den er så velplejet som mulig.