Information om Fuchsia

Fuchsia er en plante, der oftest er forholdsvist enkel at dyrke og holde i live for amatørgartnere. Den forekommer i adskillige krydsninger, hvilket resulterer i, at diversiteten inden for former, farver og vækstformer er relativt stor sammenlignet med andre planter.

Historie

Planten har været kendt siden år 1703, og de arter, der findes i dag stammer primært fra Sydamerika. Arbejdet med at forædle planten fandt først sted i Europa og senere i USA.

Karakteristika

De fleste af disse planter kan overleve i flere år, hvis man beskytter den mod kulde og frost, men der findes dog ligeledes sorter, der næsten ikke har brug for andet end let tildækning for at kunne overleve. Man kan i løbet af efteråret skære planterne tilbage og placere dem i sin havestue eller sit drivhus. Her skal man vande den så lidt, at planten kun lige præcist holdes i live. Derudover er den karakteriseret ved at være “træagtig”, men der findes mange forskellige former. Nogle af disse former er høje, andre er lave, nogle er hængende, mens andre er krybende.

Skadedyr og beskyttelse af planten

Hvide fluer og bladlus er nogle af de dyr, der angriber planterne. Opdager man skadedyrene i tide, kan man hurtigt fjerne dem ved enten at fjerne dem med sin hånd eller ved at skylle dem væk med rent vand.

Pleje

Det er vigtigt, at planten aldrig kommer til at tørre helt ud, men det er samtidig vigtigt, at man heller ikke giver den alt for meget væske, da begge disse ting skader den. I løbet af sommeren kan man regelmæssigt gøde dem. Derudover kan man fjerne frugter og blomster, der er visnet, for at holde plantens blomstring i gang. Samtidig med at man fjerner de visne blomster og frugter, kan man lede efter skadedyr som bladlus og hvide fluer, der angriber planten.