Sygdomme hos planter

Sygdomme hos stueplanter skyldes ofte, at de ikke passes ordenligt. Man bør så snart man opdager et tegn på, at planten ikke har det så godt, forsøge at behandle det. Først og fremmest kan man gøre dette ved, at man fjerner den del af planten, der er blevet angrebet, hvorefter man kan give den et passende bekæmpelsesmiddel. Dette vil i sidste ende resultere i, at man kan bekæmpe sygdommen og slippe af med den så effektivt og hurtigt, som det er muligt. Nedenfor vil man kunne læse om nogle af de mest almindelige sygdomme, der findes hos stueplanter.

Bekæmpelse og årsager til meldug

Meldug er en svampesygdom. Dette kommer til udtryk ved, at man kan se, at plantens blade dækkes af en hvid belægning, der ligner en form for pulver. Årsagen til, at en plante bliver ramt af meldug er oftest dårlig udluftning. Når planten er blevet kureret for sygdommen, er det derfor vigtigt, at man forbedrer vilkårene det sted hvor den vokser, for at sygdommen ikke skal komme igen. Man bør fjerne alle blade, der er blevet angrebet, og sprøjte planten med et middel mod skadedyr.

Ødem

Ødem kan kendes ved, at man på undersiden af plantens blade kan finde lysebrune plettede områder. Årsagen til denne sygdom er henholdsvis for meget vand og for dårligt lys. For at forbedre vilkårene for planten, kan man fjerne de hårdest ramte blade og sætte planten på et nyt sted, hvor der er mere lys. Derudover bør man reducere mængden af vand, der gives.

Sodskimmel

Sodskimmel er en svampesygdom. Man kan kende den ved, at der vil opstå sorte belægninger på bladene, som kan skade den ved at bladene ikke får nok lys. Sygdommen er forårsaget af den dug, som blad- og mellus udskiller. Man kan bekæmpe sygdommen ved at tørre overfladen af med en fugtig klud. Dernæst skyller man efter med vand.