Vinteropbevaring af Fuchsia

Fuchsia er en populær plante blandt amatørgartnere. Dette hænger sandsynligvis sammen med, at den er forholdsvis enkel at dyrke såvel som at holde i live. Derudover findes der adskillige sorter, hvorved der er rig mulighed for at finde noget, der passer præcist for den givne amatørgartner.

De fleste sorter af planten kan overleve i flere år, hvis den beskyttes mod kulde og frost. Der er dog enkelte sorter, der endda kan overleve kulde og frost. Det er vigtigt, at man er klar over, hvad der skal til for at planten kan overleve, hvis man ønsker, at den skal komme igen året efter.

Vinteropbevaring

Hvis planten ikke kan overleve vinteren af sig selv, kan man i løbet af efteråret skære den til og plante den i sin havestue eller i sit drivhus, hvor der ikke er frost. Her bør man kun vande den så lidt, at den lige præcist holdes i live. Har man ikke et drivhus eller en havestue, er der heldigvis også andre måde, som planten kan opbevares på. Man kan i stedet opbevare den i et mørkt og frostfrit rum. Temperaturen skal ca. være på 5-10 grader celsius. I dette tilfælde kan det være nødvendigt, at man fjerner alle bladene og kun vander den så lidt, at den ikke udtørrer fuldstændigt.

Efter vinteren

Fuchsia er en forholdsvis hårdfør plante, og passer man godt på den, vil den sandsynligvis overleve vinteren. Når planten herefter har overleveret vinteren, er det tid til, at den igen kommer frem i lyset. I løbet af foråret planter man den i ny jord. Det kan være en god idé, at man starter med at plante den i en lille potte. Når den herefter har slået rødder, kan man omplante den til en større potte. Giv den rigeligt med vand, men vær dog opmærksom på ikke at give den for meget.